Min kurv

Luk

Inspiration til de skønneste hjemmestrikkede strømper

Translation missing: da.blogs.article.posted_on_date_html

Hjemmestrikkede strømper

Strømpesæsonen er over os, og, helt ærligt, findes der noget bedre, end at stikke fusserne ned i et par bløde, hjemmestrikkede strømper? Nej vel?

De er perfekte til indehygge på kolde dage, og nede i støvlerne inden du begiver dig ud i kulden. 

Der findes et hav af opskrifter på hjemmestrikkede strømper, og det er faktisk ikke så svært at strikke, som det måske lyder. Så har du fået mod på at kaste dig ud i strømpestrikkeriet, eller mangler du inspiration til garn eller opskrifter, så læs med her!

          

Valg af garn til strikkede strømper

Uanset om du er til et ensfarvet, klassisk og stilrent look eller et mere farverigt og unikt look på din strømper, så har vi garnet til dig.

Vi forhandler både ensfarvet og flerfarvet sokkegarn, så du kan få lige præcis det udtryk, du ønsker. Alle typer garn er af høj kvalitet, så dine sokker holder til daglig brug, nemt kan vaskes i maskinen og samtidig holder faconen. Det fortjener dit arbejde nemlig!

 

Sock Yarn fra Hedgehog Fibres er et smukt håndfarvet strømpegarn fra Irland i masser af fantastiske farver. Strømpegarnet består af 90% merinould og 10% nylon. Det er blødt og kradser på ingen måde og er perfekt til både strømper, sweatre og tørklæder. Se garnet her.

BFL Tough Sock fra La Bien Aimée er et smukt håndfarvet strømpegarn fra Paris i de fineste nuancer. Det er et stærkt strømpegarn, som består af 75% Blue-Faced Leicester og 25% nylon, der med en high-twist tvinning har en smuk maskedefinition. La Bien Aimée BFL Tough Sock er blødt og kradser på ingen måde og er perfekt til strømper, men også tørklæder og sweatre. Se garnet her.

Mondim fra Retrosaria Rosa Pomar er et tretrådet strømpegarn bestående af 100% portugisisk non superwash uld. Mondim er opkaldt efter den portugisiske by af samme navn, der er kendt for sine strikkede strømper, som garnet er perfekt til, så længe det håndvaskes. På grund af garnets naturlige struktur er det muligt, at du vil finde strå eller andet plantemateriale spundet i garnet. Det er charmen ved denne base og er en del af rejsen fra får til garn. Se garnet her.

Zauberball Crazy fra Schoppel Wolle er et lækkert strømpegarn med fine farveskift spundet ind i garnet. Garnet består af 75% superwash uld 25% nylon (bionedbrydeligt), og er perfekt til smukke strømper. Strømpegarnet er spundet på den karakteristiske måde, som Zauberball er kendt for og garnet er godt til både strømper og andet tilbehør, og særligt også til flerfarvestrik, hvor garnet skaber en smuk gradient i mønstret. Se garnet her.

Arwetta fra Filcolana består af 80% uld og 20% nylon, og er et perfekt garn til strømper, sweatre og børnetøj. Arwetta er godt til mønstrstrik og farverige sweatre til både store og små. Strømpegarnet fra Filcolana er superwash behandlet og kan gå i vaskemaskinen. Se garnet her.

Regia 4-PLY er spundet af fire tråde af 75% ren ny uld og 25% polyamid. De er derfor super slidstærke og kan derfor snildt holde til at blive brugt i dine vinterstøvler eller som et par hyggesokker derhjemme. Regias strømpegarn indeholder samtidig alle de gode egenskaber fra ulden. De er bløde at være iført, og så er de naturligvis også dejligt lune. Se garnet her.

Regia Tweed fra Schachenmayr består af 70% uld, 25% polyamid og 5% viscose, og er et delikat strømpegarn. Det er perfekt til smukke strømper, men tweedgarnet er også lækkert til blødt strik til de mindste. Se garnet her.

Regia Merino Yak fra Schachenmayr består af uld, polyamid og yak, og er et delikat strømpegarn. Det er perfekt til smukke strømper, men strømpegarnet er også lækkert til blød strik til de mindste. Merino Yak har et helt særlig meleret udtryk pga. den naturlige brune farve fra de ufarvede Yak-fibre. Se garnet her.

 

Kribler det i dig, for at komme i gang med at strikke strømper, men mangler du lidt inspiration? Så har vi her samlet et udvalg, af nogle af vores yndlingsopskrifter. Klik på billedet for at se opskriften.

 

God strikkelyst!

 

Home grown socks     Fine and dandy socks     Little black socks

Broken seed stitch socks     Fragment socks     Sunday socks

Honey bee dance socks     Everyday socks      Little black sock

Fine and dandy socks - Jessica Gore     Penny socks     French merinque socks

Pixel rise socks     Ruffle socks     Home grown socks

Poet socks     Will o the wisp     By the seine river     

Fleurist socks     Sweet obsession socks     Sunday socks

Honey bee dance socks     My cup of tea socks     Brioche toe up sock

Pixel rise socks     Harvest socks     French merinque socks